MONDOM AZ ŐSZINTÉT...

ez itt mind hétköznapi családállítás

Bon voyage...

 Leválni, a saját utat megtalálni, nem könnyű. Most megint integetek, megy, én maradok, ez a dolgom. Van, aki dühös, haragszik, aki hálás, akik korrekt, aki kötődik, aki tétovázik, mindegy is, eljön a perc, menni kell.100_2545.JPG

Erre mondják, az egyik szemem sír, a másik nevet,

Levelet kaptam, egy nagyon kedves hallgatónktól, aki most útra kel, hogy minél többet lásson, tapasztaljon a nagyvilágból. A búcsúzás sosem könnyű, pláne, hogy ezt írta nekem: Néha úgy éreztem, hogy olyan vagy mint a rút kiskacsa mesében a kacsamama, aki akár milyen más is a kiskacsa, mégis oltalmazza és melengeti a szárnyával. Lehet nem így volt a történet persze, de ez jut eszembe rólad."

Hát, az ilyen sorokért csinálom. És az sem baj, hogy az, akinek lett párja, alkot, gyereket szül, visszatalál oda, ahova tartozik, és így tovább, soha többet nem gondol rám. Az a lényeg, hogy sikerült neki.

Most I-hez, és minden bátor útra kelőhöz szólnak Szabó Lőrinc sorai:

"Ha – (olvasva valami könyvet, mert már nem érdekel az út) – ülök a pesti villamosban, és a kocsi a hídra fut, és a szűk házsorok helyett a Duna vesz körül meg az ég, mindig eszembe jut a tenger és megnyílik a messzeség.  

S mintha most látnám legelőször, látom a Karsztot, a vonat reggeli zegzug szirtfalak közt csattog a keskeny ég alatt, és ott ácsorgok, izgatottan, az ablaknál, Trieszt előtt, lesve, mikor maradnak el már a zsúfolt ormok és tetők, és csattog a hűvös magasság, és fordulunk, s egyszerre csak, mintha elfújták volna, jobbról az utolsó fal leszakad, és hangtalan, kék robbanásként végtelenné nyílik az ég s vele nyílik egy másik ég is, mintha alánk terítenék: a borzongó, kékhúsú tenger, nagy, lassú barázdáival, s rajta napfény, és felleg árnya, s vitorlák, fehér lepkeraj.

Be szép volt! És be szép, hogy így jött, ilyen egyszerre az egész!

Láttam, és azóta se múlik az óriás meglepetés: láttam a szépet, itt maradt a szememben, csak behúnyni kell, s ha megvakít is az írigy sors,  ezt soha már nem veszi el."

Egyet ígérjetek  meg, vigyázni fogtok magatokra :-)))))

A bejegyzés trackback címe:

https://csaladallito.blog.hu/api/trackback/id/tr5313756796

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása